zaterdag 26 januari 2013

Nathalie Meskens met Kaat & Co in herhaling op één


Nathalie Meskens met Kaat & Co in herhaling op één

Kaat & Co is een fictieve docusoap over jongeren, relaties, familie, graag zien en niet graag zien met in de hoofdrol Nathalie Meskens.

De verhuis (reeks 1 / aflevering 1 Kaat & Co)
Veronique en Patrick dineren. Ze vieren de laatste avond dat ze apart wonen. Patrick heeft een verrassing voor Veronique. Kaat is samen met haar vriendinnen Lotte, Amber en Jill. Ze heeft twijfels over het feit dat ze vanaf morgen in een nieuw samengesteld gezin zal wonen. De verhuis van Kaat en Patrick verloopt goed, maar Kaat besluit \'s avonds niet in het nieuwe huis te slapen.

In 2004 lanceerde TV1 Uit het leven gegrepen: Kaat & Co. Het was een totaal nieuw programmaconcept: docufictie. Vormelijk leek het op een docuserie, thematisch sloot het aan bij reality-tv en er werd op een heel natuurlijke, pure manier geacteerd. Het publiek moest er even aan wennen, maar kreeg toch vrij snel de smaak te pakken.


Kaat & Co was voor Nathalie Meskens de doorbraak bij het grote publiek in Vlaanderen, hoewel ze eerder al schitterde in de Blinker films Blinker en Blinker en het Bagbag-juweel uit 1999 en 2000.

Kaat & Co met Nathalie Meskens maakte school want er is ondertussen ook een tweede docufictieserie bijgekomen: 16+. Dit najaar, na afloop van Vriend en vijand, volgen we de verdere belevenissen van Kaat Cremer, haar familie en vrienden. Een nieuwe reeks van Kaat en Co dus, met een nog ruimere horizon (letterlijk en figuurlijk), nieuwe personages, nieuwe thema's en nog meer intensiteit. Elke dinsdag en donderdag om 20.00 uur, vanaf eind oktober.


Wat voorafging
Op zakelijk gebied kreeg Patrick Cremer het hard te verduren. Jan-Willem had een contract met Alex afgesloten en dat zorgde voor de nodige spanningen op de werkvloer. Niet alleen liet Alex geen enkele kans onbenut om Patrick het leven zuur te maken, hij papte bovendien aan met Nicky, de secretaresse van het bureau. Wanneer bleek dat Jan-Willem op eigen houtje een contract met Alex had afgesloten, was voor Patrick de maat vol. Hij zette Jan-Willem op zijn plaats, ontsloeg Nicky en zegde het contract met Alex op.

Na een zwaar auto-ongeval groeiden Kaat(Nathalie Meskens) en Kristof dichter naar elkaar toe, maar ook Patrick en Suzanne vonden troost bij elkaar.

Jean-Pierre voelde dat Suzanne hem door de vingers glipte en probeerde zijn grote liefde aan hem te binden door onverwacht bij haar in te trekken. De verrassing had net het tegenovergestelde effect en Suzanne reageerde zeer impulsief: ze sprak met Patrick af en vroeg een tweede kans…

De band tussen Seppe en Jasper werd steeds sterker en ook hun Bakmobiel draaide eindelijk op volle toeren, mede dankzij de financiële steun van Ludo. Terwijl Seppe en Joey volop genoten van elkaar, gingen Jasper en Hannah door een crisis. Jasper twijfelde over zijn relatie met Hannah. Hij besefte dat hij nog altijd verliefd was op Kaat(Nathalie Meskens).

Veronique voelde zich goed in haar vel bij haar nieuwe vriend Eddy nu die eindelijk zijn vrouw had verlaten. Eddy was bovendien bij Veronique ingetrokken en deed zijn uiterste best om Sam voor zich te winnen.

Geert was tot over zijn oren verliefd op Saskia. Hij besloot dé grote stap te wagen en haar ten huwelijk te vragen. Maar daarvoor moest hij eerst langs vader René, die zijn enige dochter liever nog wat bij zich hield. Onder druk van Diane, die een groots trouwfeest helemaal zag zitten, gaf René eindelijk toe. Op een weekendje Ardennen, te midden van de bossen, vroeg Geert Saskia ten huwelijk. Maar het mooie moment werd abrupt onderbroken door een telefoon met het nieuws dat de moeder van Geert gestorven was …

Wat komt…

Er wordt een tijdsprong van drie maanden gemaakt.

Lotte (Lisa Buytaert) heeft gebroken met Stijn en is sinds twee maand samen met Jens Van Baerle (Maarten Verbeuren). Kaat (Nathalie Meskens) studeert met onderscheiding af in de filosofie en besluit er met Lotte op uit te trekken. Ze plannen samen een wereldreis, maar dan wel zonder de vriendjes. Kristof (Jochen Balbaert) heeft het er moeilijk mee, maar laat Kaat toch vertrekken, en Jens, de nieuwe vriend van Lotte, wil absoluut mee. Zullen hun relaties dit avontuur overleven? De kijker volgt het op de voet want uiteraard gaat ook Kaat & Co mee op reis.

Hoewel Patrick (Erik Van Herreweghe) nog steeds in de knoop zit met zijn gevoelens voor Suzanne (Hilde Breda), maakt hij haar toch duidelijk dat niet hij, maar Jean-Pierre (Rikkert Van Dijck) de geschikte partner is. Na lang tobben kiest Suzanne volledig voor Jean-Pierre en trekt ze bij hem in. Patrick besluit Suzanne voorlopig wat uit de weg te gaan zodat zijn gevoelens niet opnieuw de kop opsteken, maar hoelang kan hij dat volhouden?

Bij Van Zon heeft Patrick opnieuw de touwtjes in handen. Na het ontslag van Nicky werft hij een nieuwe kracht aan, Karolien. De zaken gaan beter dan ooit en zelfs de samenwerking met Jan-Willem (Norbert Kaart) verloopt vlot. Maar voor hoe lang? Alex Coolen (Jan Van Looveren) zint op wraak en zal niet rusten voor hij zowel Patrick als Jan-Willem een hak heeft gezet …

De Bakmobiel draait op volle toeren. Jasper (Gert Winckelmans) en Seppe (Maarten Mertens) genieten van het succes. Ook op relatievlak loopt alles op wieltjes. Hannah (Joke De Bruyn) en Jasper hebben hun problemen kunnen oplossen en ook voor Joey (Nele Van Rompaey) en Seppe is er geen vuiltje aan de lucht. Tot Jasper in aanraking komt met het gerecht en alles dreigt te verliezen: de Bakmobiel, zijn beste vriend Seppe én zijn vriendin Hannah …

Geert (Bart Klein) heeft de rouwperiode voor zijn moeder afgesloten. Samen met Saskia (Els Van Peborgh) begint hij aan de renovatie van zijn moeders huis. Het wordt een race tegen de tijd want ze willen er hun eerste huwelijksnacht doorbrengen. Niet alleen zorgt dit voor de nodige stress, bovendien besluit schoonvader René (Sjarel Branckaerts) zich te moeien met de verbouwingswerken.

Veronique (Ann Esch) en Eddy (Steph Baeyens) genieten met volle teugen van elkaar en ook met Sam (Thomas Vander Avert) lijkt het eindelijk allemaal goed te komen. Maar als Eddy Sam een weekendjob in zijn bedrijf aanbiedt, loopt het uit de hand...

Kaat & co is een tv-programma op Eén, onder het motto "Uit het leven gegrepen".
Hoofdpersonages Kaat & co

    Nathalie Meskens - Kaat Cremer
    Eric Van Herreweghe - Patrick Cremer
    Maarten Mertens - Seppe Cremer

Andere personages Kaat & co

    Gert Winckelmans - Jasper Christiaensens
    Eddy Vereycken - Ludo Sandeler
    Jochen Balbaert - Kristof Willems
    Isabel Leybaert - Margot Thyssen
    Rikkert Van Dijck - Jean-Pierre Verleyen
    Hilde Breda - Suzanne Lievens
    Norbert Kaart - Jan-Willem Van Zon
    Jan Van Looveren - Alex Coolen
    Thomas Vander Avert - Sam Coolen
    Steph Baeyens - Eddy
    Camilia Blereau - Diane Vercruyssen
    Sjarel Branckaerts - René Segers
    Nele Van Rompaey - Joey Plessers
    Ann Esch - Véronique Kuypers
    Lisa Buylaert - Lotte De Couter
    Joke De Bruyn - Hannah De Kooning
    Bart Klein - Geert De Wit
    Els Van Peborgh - Saskia Segers
    Jessie Wilms - Leentje

2 opmerkingen: