zaterdag 1 december 2012

Nathalie Meskens en Ann Van Den Broeck spelen vrouwelijke hoofdrol in Vlaamse musical de Producers van Stany Crets

Nathalie Meskens en Ann Van Den Broeck spelen vrouwelijke hoofdrol in Vlaamse musical de Producers van Stany Crets
Nathalie Meskens, Ann Van Den Broeck, Jan Van Looveren, Jonas Van Geel en Koen Van Impe in Vlaamse musical de Producers

Nathalie Meskens, Ann Van Den Broeck, Jan Van Looveren, Jonas Van Geel en Koen Van Impe spelen vanaf 9 februari 2012 de humoristische musical De Producers in de Stadsschouwburg in Antwerpen. De musical van Mel Brooks en Thomas Meehan is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1968. Koen Van Impe krijgt de rol van de producer, Jonas Van Geel die van zijn boekhouder. Voor de regie tekent het duo Stany Crets en Martin Michel, die vorig seizoen voor de Vlaamse versie van Spamalot tekenden.
Veel gelijkenissen dus in cast en crew met Spamalot. Nathalie Meskens is een opvallend nieuwe naam. Voor het eerst zal ze op de planken staan van een grote musical. Dat ze naast heel wat humor in zich ook goed kan zingen, bewees ze al eerder tijdens haar Nathalie Meskens in concert-reeks in de schouwburgen.
Net als ‘Monty Python’s Spamalot’ is De Producers doordrongen van showbizzgrappen en karikaturen. De musical vertelt het verhaal van een mislukte musicalproducent en zijn sullige accountant. De twee smeden een vals plan om rijk te worden: de slechtste musical ooit produceren. Het olijke duo kiest daarom voor een wansmakelijk script (met de onheilspellende titel ‘Springtime for Hitler - A Neo Nazi Musical’), de slechtste regisseur van Broadway en een mooie, maar geschifte hoofdrolspeelster. Zo wordt de musical gegarandeerd een flop, denken ze…
Niemand minder dan Stany Crets neemt volgend seizoen de regie in handen van de musical ‘De producers’.
Net als in 'Spamalot' koos Crets Koen Van Impe en Jonas Van Geel voor de hoofdrollen. ‘De producers’ is een hilarische musical over een mislukte musicalproducent en zijn sullige boekhouder, die na tal van mislukkingen op een lumineus idee komen: ze gaan de meest smakeloze musical ooit maken.
‘De producers’ kaapte tal van prijzen weg in New York en Londen en de filmversie werd een topper. Na het succes van 'Spamalot' eerder dit jaar kiest Crets deels voor dezelfde hoofdrollen, met Koen Van Impe en Jonas Van Geel als blikvangers, en Nathalie Meskens.
“Ik vond ‘De producers’ een fijne film, dus toen Stany me vroeg om de boekhouder te spelen, heb ik direct ja gezegd”, zegt Jonas, die met 'Spamalot' en het vtm-programma ‘Tegen de sterren op’ een topjaar achter de rug heeft.
“Het is fijn dat het clubje van Spamalot weer samenkomt”, verklapt Jonas. Naast Koen is ook Jan Van Looveren van de partij. De vrouwelijke hoofdrol zou alternerend gespeeld worden door Ann Van Den Broeck en Nathalie Meskens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten