dinsdag 28 januari 2014

Nathalie Meskens in derde aflevering van 'Danni Lowinski' op vtm


Nathalie Meskens in derde aflevering van 'Danni Lowinski' op vtm

Donderdag 8 maart was het Internationale Vrouwendag. Op het scherm was het Nathalie Meskens' dag. Dat de ex-kapster Danni Lowinski die nu aan de slag is als advocate, haar mannetje weet te staan, bewees ze in de tweede aflevering van de gelijknamige feelgood-reeks.
 
'Danni Lowinski' en Nathalie Meskens wist 1.187.401 kijkers te boeien, goed voor een marktaandeel van 44,5% (VVA 18-54; live +5). De rerun van dinsdag bereikte nog eens 197.000 kijkers.

In de derde aflevering op donderdag 15 maart 2012 staan de vaste castleden Nathalie Meskens, Kürt Rogiers, Marianne Devriese, Michel van Dousselaere, Mathias Sercu en Raouf Hadj Mohamed alweer klaar voor de nodige feelgood en humoristische knipogen, maar ook de emotionele kaart wordt getrokken. En daarvoor is vooral gastactrice Evelien Bosmans verantwoordelijk.

Bosmans liet de Kunsthumaniora in Lier en het Conservatorium in Antwerpen achter zich en volgde een opleiding Toneelacademie in Maastricht. Met succes, want dit opkomend talent zagen we in 2010 in 2 hoofdrollen.
 
Ze speelde in de fictiereeks ‘Rang 1’ en in de film ‘Groenten uit Balen’ -waarin ook van Dousselaere een rol vertolkte- speelde ze Germaine Debruycker.
 
Ook op het toneel weet de 22-jarige actrice haar mannetje te staan. In deze derde aflevering van ‘Danni Lowinski’ met Nathalie Meskens kruipt Evelien in de huid van Nicky, die aan een ongeneeslijke ziekte lijdt.

Naast Bosmans zien we in de derde aflevering ook Werner De Smedt, wiens ‘Zone Stad’-skills van pas komen. Hij geeft immers gestalte aan Manu Rosendael, de securityguard van het winkelcentrum waar Danni Lowinski(Nathalie Meskens) aan de slag is.
 
Vic De Wachter maakt zijn opwachting als Rudy, de huisbaas van Niels (gespeeld door Mathias Sercu), en Mieke Boeve speelt Catherine Depuydt, de mama van Nicky.
 
Ook met Warre Borgmans en Tanja Van der Sanden heeft Danni Lowinski(Nathalie Meskens) de handen vol, wanneer zij beroep op haar doen om zo snel mogelijk te kunnen scheiden.

Schoon voor een dag
De 20-jarige Nicky komt juridische informatie inwinnen bij Danni Lowinski(Nathalie Meskens). Het meisje lijdt aan cerebrale parese, een aandoening die ervoor zorgt dat Nicky spastisch is en niet lang meer te leven heeft.
 
In de tijd die haar rest, wil Nicky mooi door het leven gaan maar het ziekenfonds weigert te betalen voor een gezichtscorrectie en een beenoperatie, omdat dit cosmetische ingrepen zijn.
 
Danni Lowinski(Nathalie Meskens) is vastberaden er alles aan te doen om Nicky’s wens in vervulling te laten gaan, maar daarvoor moet ze tegen haar zin advies inwinnen bij topadvocaat Olivier Smets.
 
Ook een koppel dat wil scheiden, doet beroep op Danni’s diensten. Fuat is het beu dat de advocate haar spullen nog steeds bij hem stockeert. Niels, de uitbater van het welnesscentrum,  staat al 3 maanden achter met de huur en verstopt zich in het shoppingcenter voor zijn huisbaas.

'Danni Lowinski' met Nathalie Meskens, iedere donderdag om 20.50 uur bij vtm. Herhaling op dinsdag om 22.45 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten